Mediji, roditelji i predškolci: ‘Tko je sluga, a tko gospodar?’

vizual-med-pismenost-sajt

Radionica povodom Dana medijske pismenosti održat će se 23. travnja od 18 do 20 sati na adresi Ribnjak 18/2.kat, Zagreb. Broj mjesta je ograničen pa požurite s prijavama! Ulaz je besplatan! 

Dođite po odgovore na svoja pitanja i naučite kako se nositi s izazovima digitalnog doba u roditeljskoj ulozi, kad i kako koristiti medije, kako biti jasan u postavljanju granica kad je u pitanju odabir i količina sadržaja.

Za sudjelovanje se možete prijaviti na e-mail tobolac.autenticnoroditeljstvo@gmail.com ili na 091 893 8939.

Voditeljice:

Nikolina Essert – majka tri djevojčice, psihologinja, psihoterapeutkinja Realitetne terapije i supervizorica Realitetne terapije s višegodišnjim iskustvom u radu s roditeljima djece rane i predškolske dobi.

Sunčana Rokvić – majka dječaka, psihologinja, u edukaciji za Gestalt psihoterapeutkinju (4. godina) s višegodišnjim iskustvom u radu s roditeljima i djecom od predškolske dobi na dalje. Voditeljice su radionica o ranom razvoju i autentičnom roditeljstvu Tobolac – centar za autentično roditeljstvo.

“Medijska pismenost jedna je od ključnih vještina za život u 21. stoljeću, potrebna jednako i djeci i odraslima, da bi znali medije koristiti za svoje i opće dobro. Da bi što više djece dobilo priliku upoznati se s osnovama medijske pismenosti, Agencija za elektroničke medije i Ured UNICEF-a za Hrvatsku, pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i Ministarstva znanosti i obrazovanja, u suradnji s brojnim partnerima i medijskim kućama pokreću Dane medijske pismenosti. Od 19. do 21. travnja 2018., ali i tijekom cijele druge polovice travnja pa i početkom svibnja odvijat će se brojne aktivnosti i događanja kojima je cilj informirati i educirati djecu, roditelje, nastavnike i odgojitelje o toj važnoj temi i vještini.

Odgojiteljima i nastavnicima dostupni su obrazovni materijali pomoću kojih mogu održati sat medijske pismenosti s djecom i mladima u dječjim vrtićima, osnovnim i srednjim školama. Grupe učenika posjetit će medijske kuće i upoznati njihov način rada te se i sami okušati u proizvodnji medijskih sadržaja, a bit će organizirane i razne radionice i predavanja za djecu i odrasle u knjižnicama i organizacijama koje se bave medijskom pismenošću. Roditeljima je također na raspolaganju kratki vodič za korištenje medija u obitelji.”

Izvor: www.medijskapismenost.hr

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

%d blogeri kao ovaj:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close