Radionica “Postavljanje granica – uzajaman proces roditelja i djece”

granice

 

“Autentičnost roditeljima daje osobni autoritet neophodan za to da na dijete utječu tijekom cijelog djetinjstva – roditelji koji “glume”roditelje imaju ga u samo prvih pet-šest godina djetetova života i sasvim sigurno ne uvijek kad za njim postoji potreba.”
Jesper Juul

Koliko puta ste rekli:”Ništa me ne sluša!” ili “Koliko puta ti moram reći!” ili “Jesi me čuo/la što sam ti rekla!”. Koliko puta ste se susreli s neugodnim i burnim emocijama i pomislili da ne znate više što napraviti?

Sukob je dio zdrave obitelji. Sukobi s djecom su važni jer kroz njih upoznajemo sebe i svoje granice, ali također upoznajemo i svoju djecu i njihove granice. Nije cilj izjegavati sukobe već je cilj istražiti zbog čega dolazi do sukoba i kako će članovi obitelji razriješiti sukob. Djeci je potrebno vodstvo odraslih koji znaju što žele, koji znaju reći koje su njihove granice.

Postavljanje granica je proces koji je važan za proces razvoja uloge roditelja. Kada roditelj poznaje svoje granice i jasno ih postavlja, razvija vlastitu odgovornost. Dijete gledajući kako roditelj razvija vlastitu odgovornost, uči kako donositi odluke, a tada djetetov osjećaj vlastite vrijednosti postaje jači. Kada dijete sebe vidi kao vrijedno i samopouzdano postaje zadovoljnije, a to su sposobnosti koje će mu biti od koristi cijeli život.

Ukoliko ste proučili sve o granicama i isto pokušali primjeniti u odnosu sa svojim djetetom i niste zadovoljni rezultatom, dođite na naša radionicu na kojoj ćemo postavljanju granica pristupiti na drugačiji način. 

Na radionici ćete istraživati vlastitu roditeljsku osobnu odgovornost kojom gradite odnos sa svojim djetetom. Naučit ćete kako preuzeti vlastitu odgovornost za svoje potrebe i granice! Naučit ćete što su osobne granice i da je u redu mijenjati ih! Naučit ćete kako koristiti svoj jezik, a ne jezik djeteta! Naučit ćete kako se suprostavljati djetetu kroz proces preuzimanja vlastite odgovornosti!

Kvalitetni odnosi s našom djecom ne ovise o tome što radimo , već ovise o tome kako i iz kojeg razloga nešto radimo! 

Radionica će se održati 16.06.2018. godine od 10 do 14:30 sati na adresi Ribnjak 18/2.kat, Zagreb.

Za sve informacije i prijave javite nam se na tobolac.autenticnoroditeljstvo@gmail.com ili 091 893 8939. Prijave primamo do 12.06.2018.

Cijena poludnevne radionice je 400 kn (PDV uključen u cijenu). U cijenu je uključena zakuska pod pauzom.

Voditeljice su Nikolina Essert i Sunčana Rokvić. Više o voditeljicama pročitajte ovdje.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

%d blogeri kao ovaj:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close