Pomaknimo se od odgoja do odnosa vol. 5! Radionica/grupa za roditelje

cropped-colourful-pained-hands-Fotolia_64817762_S-Vitalinka-600

„Na nama (roditeljima) je da činimo sve u odnosu s našom djecom kako bismo smanjivali udaljenost između nas i djece” (W. Glasser)

Roditelji, što je potpuno razumljivo, žele najbolje za svoje dijete. Čitaju, pitaju, istražuju i traže načine kako da naprave sve za svoje dijete. U tom procesu nailaze na veliki broj metoda, recepata i sličnih uputa o odgoju djeteta, koji kada ih “primjenjuju” u svojem roditeljstvu, nekada uspiju, a nekada i ne. Tada počinju frustrirati i pitati se kako to da s mojim djetetom te tehnike i metode ne uspijevaju. Pitaju se: “Što da radim?”, “Kako da radim?”, “Sve sam već pokušala/o!” i sl.

Ključ je u upoznavanju djeteta te razvoju odnosa s djetetom. Svaki roditelj je drugačiji i svako dijete je drugačije. Svaki odnos između dvoje ljudi je jedinstven. Recepti ne postoje!

Odnos je proces u kojem roditelj razvija svoju roditeljsku ulogu usklađujući se s djetetom. Postavlja pitanja poput: “Želim znati tko si?”, “Želim znati što želiš?”, “Volim te, ali mi se ne sviđa što radiš!”. Roditelj preko ovih pitanja, posredujući informacije djetetu stvara uvjete za njegov rast i razvoj.

Radionica/grupa za roditelje zamišljena je kao otvorena grupa koja se sastaje jednom mjesečno. Voditeljice prema interesu roditelja pripremaju teme koje su njima aktualne i izazovne te vrijeme provodimo dijeleći iskustva, pitanja, diskutirajući i sve to uz međusobnu podršku i razumijevanje.

Peti susret održava se u subotu 14.03. od 09 do 13 sati u prostoru Savjetovališta Žiraha, Ribnjak 18/2. kat. Cijena je 300 kuna. Za vrijeme trajanja predviđene su dvije pauze od 15-20 minuta za kavu, čaj, okrijepu.

Voditeljice su Nikolina Essert, magistra psihologije, psihoterapeutkinja i supervizorica Realitetne psihoterapije i Sunčana Rokvić, magistra psihologije, u edukaciji za Geštalt psihoterapeutkinju. Više o voditeljicama pročitajte ovdje.

Sve prijave i pitanja na 091 893 8939 i tobolac.autenticnoroditeljstvo@gmail.com

Prijave primamo do srijede 11.03. Požurite i prijavite se jer je broj mjesta ograničen.

 

Photo: www.communitycare.co.uk

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

%d blogeri kao ovaj:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close