Tko smo

27858235_691908627864971_2150784593813577804_n
Nikolina

Nikolina Essert – majka tri djevojčice, psihologinja, psihoterapeutkinja Realitetne terapije i supervizorica Realitetne terapije s višegodišnjim iskustvom u radu s roditeljima djece rane i predškolske dobi.

Diplomirala sam 2008. godine psihologiju na Hrvatskim studijima te se odmah zaposlila u dječjem vrtiću na mjestu psihologa. Mogla bih slobodno reći da mi se ispunila želja u profesionalnom smislu, jer sam izrazito, još tijekom studija bila zainteresirana za razvojnu psihologiju, točnije dječju psihologiju. Kao psihologinja u dječjem vrtiću, također sam velik dio svog profesionalnog razvoja usmjerila prema savjetodavnom radu s roditeljima i odgajateljicama djece rane i predškolske dobi.

Priliku da radim savjetovanje roditelja i svih onih koji se bave rastom i razvojem djece rane i predškolske dobila sam na Telefončiću – savjetovalištu za rani razvoj djece gdje sam provela učeći i usavršavajući se u savjetodavnom radu oko 5 godina. Radeći na Telefončiću stekla sam i produbila znanja o trudnoći, porodu, dojenju, sigurnosti djece, njezi djece, razvoju i izazovima roditeljstva, a u skladu s najnovijim znanstvenim spoznajama.

Iskustvo koje sam stekla radeći svakodnevno s roditeljima je nešto što mi je puno pomoglo u razumijevanju roditeljske uloge i očekivanja koja roditelji stavljaju pred sebe.

Edukaciju iz realitetne terapije pri Evropskom institutu za Realitetnu terapiju završila sam 2017. godine i postala psihoterapeutkinja Realitetne terapije. Od završetka studija se kontinuirano usavršavam iz područja razvojne psihologije te iz područja psihoterapije. Aktivno sudjelujem 2017. godine na međunarodnom stručnom psihoterapijskom kongresu “Dani Leona Lojka” s radionicom iz područja roditeljstva

Uz razvojnu psihologiju velik dio mojih profesionalnih interesa je psihoterapijski rad i to većinom s osobama koje se bore s poremećajima hranjenja. Vanjska suradnica sam Centra BEA – centra za poremećaje hranjenja gdje vodim grupu podrške za adolescente, ali i držim predavanja na temu roditeljstva. Također, sudjelujem u projektu “Zdravlje za sve” za osobe koje se bore s kompulzivnim prejedanjem, a koji se provodi u Psihijatrijskoj bolnici “Sveti Ivan” gdje sam koterapeutkinja u psihoterapijskoj grupi.

Udana sam i mama trima djevojčicama. Mama sam prvi put postala 2010. godine i tada sam tek počela istinski živjeti “roditeljstvo” kroz svoje iskustvo roditeljstva. Trudim se, učim, rastem i razvijam se. Rekla bih da je za mene majčinstvo jedno posebno iskustvo kroz koje sam se dodatno ojačala i obogatila. Iskustvo kroz koje učim o svojoj autentičnost. Moje djevojčice su moje najveće učiteljice. Svaka je drugačija i sa svakom se drugačije usklađujem. Usklađivanje vidim kao jednu od ljepota roditeljstva.

U slobodno vrijeme nordijski hodam i kuham!

 

27858276_691911254531375_1826300789934257665_n
Sunčana

Sunčana Rokvićmajka dva dječaka, psihologinja, u edukaciji za Gestalt psihoterapeutkinju (apsolventica) s višegodišnjim iskustvom u radu s roditeljima i djecom od predškolske dobi na dalje.

Diplomirala sam 2010. godine na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, Odsjek za psihologiju. Od samog početka moje karijere i razvoja unutar struke ušetala sam u područje dječje psihologije i savjetodavnog (terapijskog) rada. Mjesta na kojima sam najviše naučila i razvijala se svakako su bili Telefončić – savjetovalište za rani razvoj djece na kojemu sam radila više od 5 godina te KBC Zagreb, Pedijatrija, Klinika za onoklogiju i hematologiju. Mnogo vremena provela sam razgovarajući s roditeljima koji su imali brojna pitanja, razne nevolje i gubitke. U tome mi je pomoglo i sudjelovanje na Pedijatrijskom kongresu u Rimu 2015. godine na kojemu sam između ostaloga usavršavala svoje vještine komuniciranja s djecom i roditeljima kad su u pitanju najteže teme – smrt i gubitak. Od 2014. godine pohađam edukaciju za Gestalt psihoterapeutkinju u Gestalt centru Homa, europski priznatom institutu (status pridruženog člana pri EAGT-u) te ću po diplomi steći certifikat  Gestalt psihoterapeuta pri EAGT-u (European Association for Gestalt Therapy) i europski certifikat za psihoterapiju (ECP – European Certificate of  Psychotherapy).

Kad sam 2017. godine i sama postala majka, sve se nekako promijenilo i našla sam se u drugačijoj poziciji te sada i iz vlastitog iskustva promatram roditeljstvo kao ulogu i kao proces vlastitog razvoja. Zaista je to za mene jedno posebno i nezamjenjivo iskustvo, vrlo osobno i različito među ljudima i često riječima teško opisivo. Moja motivacija i žar u radu s roditeljima još je i veći i pomalo nalikuje na “poziv” da pružim podršku drugim roditeljima u snalaženju u svijetu djece i svijetu roditeljstva na njima autentičan način poštujući pri tome djetetovu autentičnost i integritet.

Osim što uživam u vođenju radionica za roditelje, radim i kao psihologinja u Savjetovalištu Žiraha psihološko savjetovanje i psihoterapiju uz superviziju s djecom i odraslima s raznim životnim pitanjima, dilemama, teškoćama i putevima razvoja.

Svoje slobodno vrijeme rado provodim u prirodi, šetnjama, igri i sportu sa psima kojih imam 6. Ukratko, u druženju s mojom obitelji.

%d blogeri kao ovaj:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close